Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Keletkezés útja

 

A KELETKEZÉS ÚTJA  

(2012. dec. 30.)

 

  [001] A folyamat nem az Istentől ered. Nem ő a Teremtő. Ő az Álmodó. Az Álmot nem valósítja meg de meghagyja hogy megvalósuljon. Erre testületeket szül, engedélyezi nekik az alkotást és hagyja hogy meglegyenek az álmok. Hogy Legyenek.

  [002] A testület nem teremtés. A testület ő maga, elkülönülve. Viszonylagilag. Nincs olyan hogy Isten nélkül van valami, mégis a Teremtés nem az Isten dolga, hanem a Tied. 

  [003] Ki vagy Te? A hordozó. A hordozó lényege abban áll, hogy hordozza mindazokat a lehetőségeket (hozzáféréseket), amivel az álmot közvetlenül tudod olvasni, mégis kell hozzá figyelem hogy lásd is, halld is ezeket. 

  [004] A hordozó nemcsak a hatalmat hordozza a teremtésre, hanem a hozzáférés jogát is. Ez a jog ős eleve meglévő állapot. Megkaptad és megkapta minden ember teremtés. A harc azért dúl, hogy kié legyen a te hozzáférési jogod. Mert minél több jog van valakinél annál többet valósíthat meg az Álomból a maga kénye szerint. A hatalom ebben áll, hogy erős vagy teremteni. Ennyi.

  [005] Az ember hatalma nem annyi mint az Istené vagy a Tanácsoké. Mindenkinek van másra hatalma, de az Ember az első a sorban akinek még hatalma van teremteni, lekövetni az álmot. Légy olvasója az Isten akaratának, vagyis álmának. Az akarat, csak egy álom. AZ ÁLOM.

  [006] A Tanácsok hatalma több mint az emberé. Ők több jogot kaptak az álom beteljesítésére. Többlet szervük van látni a Valóságot és azt is ami amögött van. Többlet annyi mint készség érezni, értelmezni, látni, felfogni mindazt ami Van. Jelen van. 

  [007] A Tanács is következmény, ahogy az ember. De teremtés szempontból egyformák, csak más-más jogkörökkel. De mind csak az AtyaIsten álmából dolgozhatnak. Más nincs.

  [008] Készség és hatalom adatott tehát a kezedbe és a fejedbe hogy megvalósíts egy álmot, amelyiket te képességeid alapján meg tudsz valósítani. Rendelkezhetsz vele. Nem kell válogatnod, mert ugyis a legjobb fog mindig megtalálni. Amire a legmegfelelőbb vagy és leszel. Megtalál a feladat. Te képezd magad, szüntelen, hogy minden valamire való feladat Téged is képes legyen megtalálni. S amiben vagy abban hozd ki a tökéleteset! Ennyi az élet. Nem kell törekedned nagy álmokra, hanem csak arra hogy fejlettebb legyen a rendszered. A fejed, a szíved, a lelked, a belső mentoraid. Mert ha megfelelsz egy tudatnak, akkor ott megvár téged a már megálmodott valóság, és te lehetsz az aki azt valóra váltja. Az Álmok készen állnak, várnak Rád. 

  [009] A legtökéletesebb teremtő az Ember. A Tanácsoknak bár több a beleszólása a valóságba mégis több a korlátja is. Az Ember nem ilyen. Ő a legszabadabb, azt tehet amit akar. Meg is halhat úgy hogy nem tett semmi egyebet csak élt. De lehet élni úgy is hogy álmokat valósít meg. Ez a küldetés. Álmok nélkül mit ér az élet? Az álom sosem a Tied. Mindig az Istené. Eléd volt téve s te felvetted, mert kész voltál rá. 

  [010] Kinek az álmát éled? Ez a földi hatalom központi kérdése. Akinél van az álom ő a megvalósító. Csakhogy kitől eredt az az álom amit Te éppen megvalósítasz? Ki tudja megmondani hogy helyes e, vagyis Isteni eredetű e az álom amit éppen élsz? A lelkiismereted, a benned lakó Szentlélek a válasz rá. Hallgasd meg és tudni fogod, helyes álmok útján vagy e? Ennyi az egész.

  [011] Figyelj a lelkedre, mert ő mondja meg hogy hol a helyed. Lehet értelmetlen sok minden ami körülvesz mégis ha a lelked hangját hallva tudod hogy most ott a helyes lét, akkor ne habozz, légy ott továbbra is. De ha nem hallod a lelked szavát és rossz helyen élsz akkor előbb utóbb beteg leszel. Komolyan beteg, nem nátha. Légy mindenkor a helyeden és boldog életed lesz, vagy legalábbis meglesz az erőd hozzá. Legyen mindig erőd megtalálni a helyet ahol lenned kell és őrizd a munkát amit végzel. Higyj benne hogy Igaz amit teszel, de a hited alapuljon a lelked hangján. Mert a lelkedben a Szentlélek is szól. S ez már az Isten Álmának határa.

  [012] Fogadj örök hűséget a lelkednek, a szent Szavaknak mik a Szíveden át szólnak a lelkedben és meglátod nem ízlelsz bánatot, nem szenved a lelked másokért vagy a sors igazságtalansága felett, törekedj belső életet élni. A külső következmény.